Author Archive

Dag 18 – Onze laatste dag

Vanochtend eerst pancakes gaan eten bij Ihop. Daarna wilden we een paar uur op het strand en aan het zwembad gaan liggen. Het lukte nog net om wat foto’s te maken maar daarna trok het goede weer, snel weg. We kregen te maken met een fikse regenbui. De plannen werden omgezet en we zijn we naar de Flea en Farmersmarket gereden. Deze is ongeveer te vergelijken met de zwarte markt in Beverwijk. Na een paar uur daar te hebben rondgelopen hadden we het wel gezien en gingen we op zoek naar een Starbuck. Deze konden we niet vinden maar we vonden wel een outlet waar de nodige kleding en schoenen werden gekocht. Ook moesten we nog een kado voor opa kopen. Omdat we dit hadden gevonden moest er ook een nieuwe koffer worden gekocht. Anders kon het kado niet mee. Nadat deze was aangeschaft zijn we naar het hotel gereden om alles in te pakken. Nadat we hier mee klaar waren zijn we voor de laatste dag uit eten gegaan. De keuze viel op Applebee, een leuk restaurant waar je goed kunt eten. De drank was 1+1. Voor Mieke betekenden dit 2 cocktails. Dat hebben we geweten. Zij is nu nog aan het bijkomen. Bij thuiskomst in het hotel hebben Stefan, Tomas en ik nog ouderwets aan een spelletjeskast gestaan om Mario en pacman te doen. Nadat het klein geld op was zijn we naar de kamer gegaan voor een goede nachtrust. Morgen zal daar vanwege de vliegreis niet veel van komen. Het volgende bericht zal als het goed is, ook volgen vanuit Nederland. Tot dan.

Category: De Reis  2 Comments

Dag 17 – Van Miami naar Daytona Beach

Vanmorgen al vroeg opgestaan. Hadden namelijk een lange rit voor de boeg van 260 miles van Miami naar Daytona beach. Nadat we alles hadden ingepakt , zijn we om 8.45 uur vertrokken. We hadden nog niets gegeten maar dat zouden we onderweg doen. Eerst maar eens uit de drukte van Miami komen. Rond 10. 00 uur gestopt bij Dunkin Donuts, de favoriete tent van ons Tomas. Daar toast & koffie en thee op en onze rit vervolgd. Onderweg nog paar flinke regenbuien gehad. Om 12.30 nogmaals een pauze gehouden en lekker bakske gedronken bij Starbucks, mijn favoriete plekske. Om omgeveer 14.45 uur waren we bij het hotel aangekomen, Ingecheckt en de spullen naar de kamer gebracht. Toen we binnen kwamen schrokken we wel een beetje. De kamer was erg klein, en redelijk oud. Het was een hele omschakeling, van onze mooie, luxe grote kamer in Miami naar deze kleine kamer. Verder ligt het hotel wel heel mooi, pal aan het strand, Daytona beach staat er om bekend dat hier met de auto op het strand gereden mag worden, en was ook een apart gezicht toen we dit zagen. Toen we alle spullen uitgeladen hadden wilde we gaan zwemmen, maar het begon hevig te regenen en te onweren.Dus dat ging hem niet worden. Ons lekker opgefrist en naar het circuit van Daytona gereden. Daar wat rondgelopen en fotos gemaakt, helaas was alles al dicht daar. In de avond nog lekker gegeten bij TgI Fridays. Aan elke tafel hangt daar een tv, moet niet gekker worden. Verder waren we rond 23.00 uur terug op de kamer. Morgen onze laatste dag in Florida….

Category: De Reis  2 Comments

Dag 16 – Lincoln Road en de Voetbalwedstrijd!

Goedendag ! De dag gister begon met de gebruikelijke rituelen zoals het skypen met opa. Hij vertelde dat het een leuke verjaardag was geworden en taart zou bewaren voor ons als we terugkomen. Na het ontbijt met Dunkin donuts besloten we om nog even naar het zwembad te gaan om vervolgens om 12 uur richting Lincoln road shopping center in Miami Beach te rijden.

Daar werd weer het nodige geshopt zodat de tijd voorbij vloog. Rond de klok van 5 uur besloten we om nog even snel naar het hotel te gaan en de spullen op de kamer neer te leggen om vervolgens richting het Sun Life stadion te gaan van de Miami Dolphins voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen Boca Juniors en Honduras.

Nadat Ton en Mieke ons hadden afgezet besloten we om eerst een rondje langs het stadion te maken. Ook hier kon je weer aan allerlei dingen meedoen en prijzen winnen. Om kwart voor 7 besloten we om het stadion binnen te gaan. Het zat nog niet heel vol en dus gingen we maar op een van de betere plaatsen te zitten.
We wachten en wachten en wachten maar de wedstrijd begon maar niet.. Nog maar eens kijken op het kaartje ja er staat echt 7 uur wat raar.. Na de volksliederen van Argentinië, Honduras en Amerika (vaag) begon de wedstrijd eindelijk rond kwart voor 8.

Het spel golfde op en neer en de emotie bij beide teams was hartstochtelijk. Hoe anders was dit gister met de smeekbede om sfeer. Hier maakten beide teams zelf de sfeer. Dat viel ons ook op en we besloten om de 2de helft naar een wat fanatiekere groep van Boca Juniors te gaan.

Dit was geen onverstandige keuze. Het voetbal was een stuk minder dan de 1ste helft maar de sfeer en passie bleef continue. Dit trok mij persoonlijk zo aan dat ik er net als bij Willem II helemaal in op ging en eigenlijk wel eens kennis wou maken met deze jongens. Na uitgelegd te hebben waar ik vandaan kwam en voor wie ik was wou ik proberen om mijn Willem II shirtje te ruilen met een van hun. Dit lukte en het wederzijds respect groeide en groeide.

De uitslag deed er allang niet meer toe het werd 2-0 voor Honduras maar voor mij persoonlijk wel een overwinning want ik had een nieuw shirtje wat ik aan mijn collectie kan toevoegen ! Vandaag was de laatste dag in Miami en dat betekent dat we morgen naar Daytone Beach gaan. Tot morgen !

Category: De Reis  One Comment

Dag 12 – Eerste indrukken Miami

Vanmorgen na het skypen met opa en het bellen met kimbo zijn we vroeg vertrokken naar Miami! Het ontbijt was alleen wel een beetje te druk met allemaal mannen. Dit komt omdat de nacht ervoor op Key West een gay night was in vrijwel alle kroegen. Onderweg even gestopt bij de Mcdonalds voor een bak koffie en bij de supermarkt voor boodschappen. In Miami aangekomen snapten we de bedoeling niet echt, een super groot hotel maar waar is de parkeerplaats? Wat bleek, je moest je sleutels afgeven en medewerkers van het hotel parkeren je auto op een speciale parkeerplaats. Vervolgens werden onze koffer door een piccolo naar de kamer gebracht. Toen we de kamer binnenkwamen stonden we echt met een mond vol tanden. Mooi uitzicht vanaf de 12e verdieping op zee. Het hotel heeft officieel maar 4 sterren maar als het aan ons ligt zouden het er sowieso 5 moeten zijn! Kingsize bedden, dubbele badkamers en dubbele LED televisies op de kamer. Het kan niet op, zelfs 3 zwembaden waarvan 1 op het dak van het hotel! Ik kan nog wel uren doorgaan over het hotel, maar dit bespaar ik jullie. Eenmaal uitgeruimd zijn we gaan douchen om vervolgens naar een shopping mall te gaan. Deze shoppingmall is een van de grootste van miami, +/- 320 winkels zijn er. Toen we daar aankwamen gingen we er eerst een hapje eten, tomas stefan en mieke hadden een famillie pizza en papa had chinees besteld. Daarna wilde we gaan winkelen dus gingen we eerst een plattegrond halen. Bij het bekijken van de plattegrond kwamen we er achter dat hij om 09:30 PM ging sluiten, we hadden dus nog maar pak weg 20 minuten voordat alle winkels dichtgingen. We hebben snel even het winkelcentrum doorlopen en toen tochmaar naar huis gegaan. Met deze informatie gaan we zeker nog een keer een gehele dag terug, wel gaan we dan iets vroeger haha!

Category: De Reis  One Comment

Hoteloverzicht

Hotels vakantie rondreis Florida

31-7-2012 – 3-8-2012
Fairfield Inn & Suites Orlando Lake Buena Vista in the Marriott Village
Locatie Orlando


3-8-2012 – 4-8-2012
The Port hotel and Marina
Locatie Crystal River (Florida)


4-8-2012 – 6-8-2012
Largo Clearwater
Locatie Largo (Florida)


6-8-2012 – 8-8-2012
La Quinta Inns & Suites
Locatie Fort Myers


8-8-2012 – 9-8-2012
Hampton inn Key Largo
Locatie Key Largo


9-8-2012 – 11-8-2012
Best Western Plus Hibiscus
Locatie Key West


11-8-2012 – 16-8-2012
Grand Beach Hotel
Locatie Miami Beach


16-8-2012 – 18-8-2012
Days inn Daytona Oceanfront
Locatie Daytona Beach

Category: Voorbereidingen  Comments off

Rondreis Florida 2012!

Nog 4 weekjes en dan on holiday naar Florida.
Reisperiode van 31.07.2012 tm 19-08-2012.

We beginnen de reis in Orlando, en gaan zo  een rondje maken door The Sunshine State “Florida”.

Dit is ons reisschema:

Dinsdag 31-07-2012
Vertrek met Aer Lingus Amsterdam 9.30  naar Dublin 10.10
Van Dublin 12.30  naar Orlando 16.50
3 nachten verblijf in Orlando Fairfield inn and Suites

Vrijdag   03-08-2012  Vertrek naar Christal River ( 94 miles)
1 overnachting in The Port hotel and Marina
We gaan hier ook zwemmen met The Manatees, die hier in het wild voorkomen.

Zaterdag 04-08-2012. Naar Clearwater ( 91 miles)
2 nachten verblijf in Holiday Inn Largo-Clearwater

Maandag 06-08-2012  Verder naar Ft. Myers (136 miles)
2 overnachtingen in La Quinta inns and Suites

Woensdag 08-08-2012 Key Largo ( 199 miles)
1 overnachting in Hampton Inn Key Largo

Donderdag  09-08-2012 Verder naar het verste zuidelijkste punt van Amerika, Key West 101 (miles)
2 overnachtingen Best Western Plus Hibiscus

Zaterdag. 11-08-2012.  Door naar Miami ( 172 miles)
5 overnachtingen in Grand Beach Hotel ( Miami Beach)

Donderdag 16-08-2012 Onze laatste bestemming Daytona Beach ( 257 miles )
2 overnachtingen in Days Inn Daytona Oceanfront

Zaterdag 18-08-2012.  
Vertrek uit Orlando 19.00

Zondag.   19-08-2012.  
Aankomst Dublin 8.20
Dublin 9.45 naar Amsterdam 12.20
Zo ziet de reis er uit, het aftellen kan beginnen……