Archive for the Category » 8. Reis 2012 – Florida «

Dag 18 – Onze laatste dag

Vanochtend eerst pancakes gaan eten bij Ihop. Daarna wilden we een paar uur op het strand en aan het zwembad gaan liggen. Het lukte nog net om wat foto’s te maken maar daarna trok het goede weer, snel weg. We kregen te maken met een fikse regenbui. De plannen werden omgezet en we zijn we naar de Flea en Farmersmarket gereden. Deze is ongeveer te vergelijken met de zwarte markt in Beverwijk. Na een paar uur daar te hebben rondgelopen hadden we het wel gezien en gingen we op zoek naar een Starbuck. Deze konden we niet vinden maar we vonden wel een outlet waar de nodige kleding en schoenen werden gekocht. Ook moesten we nog een kado voor opa kopen. Omdat we dit hadden gevonden moest er ook een nieuwe koffer worden gekocht. Anders kon het kado niet mee. Nadat deze was aangeschaft zijn we naar het hotel gereden om alles in te pakken. Nadat we hier mee klaar waren zijn we voor de laatste dag uit eten gegaan. De keuze viel op Applebee, een leuk restaurant waar je goed kunt eten. De drank was 1+1. Voor Mieke betekenden dit 2 cocktails. Dat hebben we geweten. Zij is nu nog aan het bijkomen. Bij thuiskomst in het hotel hebben Stefan, Tomas en ik nog ouderwets aan een spelletjeskast gestaan om Mario en pacman te doen. Nadat het klein geld op was zijn we naar de kamer gegaan voor een goede nachtrust. Morgen zal daar vanwege de vliegreis niet veel van komen. Het volgende bericht zal als het goed is, ook volgen vanuit Nederland. Tot dan.

Category: De Reis  2 Comments

Dag 17 – Van Miami naar Daytona Beach

Vanmorgen al vroeg opgestaan. Hadden namelijk een lange rit voor de boeg van 260 miles van Miami naar Daytona beach. Nadat we alles hadden ingepakt , zijn we om 8.45 uur vertrokken. We hadden nog niets gegeten maar dat zouden we onderweg doen. Eerst maar eens uit de drukte van Miami komen. Rond 10. 00 uur gestopt bij Dunkin Donuts, de favoriete tent van ons Tomas. Daar toast & koffie en thee op en onze rit vervolgd. Onderweg nog paar flinke regenbuien gehad. Om 12.30 nogmaals een pauze gehouden en lekker bakske gedronken bij Starbucks, mijn favoriete plekske. Om omgeveer 14.45 uur waren we bij het hotel aangekomen, Ingecheckt en de spullen naar de kamer gebracht. Toen we binnen kwamen schrokken we wel een beetje. De kamer was erg klein, en redelijk oud. Het was een hele omschakeling, van onze mooie, luxe grote kamer in Miami naar deze kleine kamer. Verder ligt het hotel wel heel mooi, pal aan het strand, Daytona beach staat er om bekend dat hier met de auto op het strand gereden mag worden, en was ook een apart gezicht toen we dit zagen. Toen we alle spullen uitgeladen hadden wilde we gaan zwemmen, maar het begon hevig te regenen en te onweren.Dus dat ging hem niet worden. Ons lekker opgefrist en naar het circuit van Daytona gereden. Daar wat rondgelopen en fotos gemaakt, helaas was alles al dicht daar. In de avond nog lekker gegeten bij TgI Fridays. Aan elke tafel hangt daar een tv, moet niet gekker worden. Verder waren we rond 23.00 uur terug op de kamer. Morgen onze laatste dag in Florida….

Category: De Reis  2 Comments

Dag 16 – Lincoln Road en de Voetbalwedstrijd!

Goedendag ! De dag gister begon met de gebruikelijke rituelen zoals het skypen met opa. Hij vertelde dat het een leuke verjaardag was geworden en taart zou bewaren voor ons als we terugkomen. Na het ontbijt met Dunkin donuts besloten we om nog even naar het zwembad te gaan om vervolgens om 12 uur richting Lincoln road shopping center in Miami Beach te rijden.

Daar werd weer het nodige geshopt zodat de tijd voorbij vloog. Rond de klok van 5 uur besloten we om nog even snel naar het hotel te gaan en de spullen op de kamer neer te leggen om vervolgens richting het Sun Life stadion te gaan van de Miami Dolphins voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen Boca Juniors en Honduras.

Nadat Ton en Mieke ons hadden afgezet besloten we om eerst een rondje langs het stadion te maken. Ook hier kon je weer aan allerlei dingen meedoen en prijzen winnen. Om kwart voor 7 besloten we om het stadion binnen te gaan. Het zat nog niet heel vol en dus gingen we maar op een van de betere plaatsen te zitten.
We wachten en wachten en wachten maar de wedstrijd begon maar niet.. Nog maar eens kijken op het kaartje ja er staat echt 7 uur wat raar.. Na de volksliederen van Argentinië, Honduras en Amerika (vaag) begon de wedstrijd eindelijk rond kwart voor 8.

Het spel golfde op en neer en de emotie bij beide teams was hartstochtelijk. Hoe anders was dit gister met de smeekbede om sfeer. Hier maakten beide teams zelf de sfeer. Dat viel ons ook op en we besloten om de 2de helft naar een wat fanatiekere groep van Boca Juniors te gaan.

Dit was geen onverstandige keuze. Het voetbal was een stuk minder dan de 1ste helft maar de sfeer en passie bleef continue. Dit trok mij persoonlijk zo aan dat ik er net als bij Willem II helemaal in op ging en eigenlijk wel eens kennis wou maken met deze jongens. Na uitgelegd te hebben waar ik vandaan kwam en voor wie ik was wou ik proberen om mijn Willem II shirtje te ruilen met een van hun. Dit lukte en het wederzijds respect groeide en groeide.

De uitslag deed er allang niet meer toe het werd 2-0 voor Honduras maar voor mij persoonlijk wel een overwinning want ik had een nieuw shirtje wat ik aan mijn collectie kan toevoegen ! Vandaag was de laatste dag in Miami en dat betekent dat we morgen naar Daytone Beach gaan. Tot morgen !

Category: De Reis  One Comment

Dag 15 – Miami

‘s Ochtends vroeg de wekker gezet om rond een uur of 8 te kunnen skypen met de jarige opa. Nadat we eerst lang zal hij leven hadden gezongen hebben we een klein half uurtje met hem en Adrie gesproken. We begrepen dat van Gend en Loos nog niet langs was geweest met het cadeau, maar dit houdt hij nog te goed. Evenals dat wij het gebak van hem te goed houden. Nadat het gesprek was afgelopen hebben we gezellig ontbeten met eerder door ons gehaalde donuts. Hierna zijn Mieke en Tomas meteen naar het zwembad gegaan. Stefan en ik hebben eerst gesport en kwamen daarom wat later bij hen aan het zwembad liggen. Hierna ben ik met Mieke even naar het strand gelopen. Daar hebben we wat plaatjes geschoten en onze voeten nat gemaakt. Het water was redelijk warm maar door de wind dreef er vooraan het nodige zeewier in. De middag is besteedt aan een bezoek aan Watson Island voor het maken van foto’s van de skyline van Miami en het bezoeken van het onoverdekte winkelcentrum Bayside Marketplace. Het centrum ademt een gemoedelijke sfeer uit en een artiest in wording maakte de boel nog gezelliger. Mieke en ik hebben in dit centrum aan een barretje een cocktail en een biertje gedronken. De 2 boys gaven de voorkeur aan een drankje bij Hooters. Dit een bekende keten in Amerika waar men wordt bediend door rondborstige dames. Vanuit het winkelcentrum zijn we doorgereden naar het stadion van de Miami Marlins om hun wedstrijd tegen de Philadelphia Phillies te zien. De wedstrijd leek ons matig en basebal (honkbal), zal nooit onze sport worden. Veel leuker waren de momenten dat de wedstrijd stil lag en het publiek werd vermaakt. Naast cheerleaders gebeurde dit ook op een groot scherm via een aantal kwissen tot het laten zien van kussende senioren die bij het geven van een kus een luid applaus van de toeschouwers in het stadion kregen. Stefan en Tomas hebben onder de wedstrijd het hele stadion rondgelopen en zaten op een zeker moment ongeveer op de beste plaatsen in het stadion. De controle was volgens hen maar lapperdepoepie. Na afloop van de wedstrijd zijn we naar buiten gegaan, waar op het voorterrein een dj de toeschouwers vermaakte. Daarbij werd iedereen op een groot scherm getoond, waaronder Stefan en Tomas. Dit was zeer vermakelijk en leuker dan de wedstrijd. Rond half elf reden we naar huis en kwamen vermoeid aan in ons hotel. Morgen de laatste volle dag in Miami. Benieuwd wat deze weer brengt.

Category: De Reis  Comments off

Dag 14 – Everglades

De dag van vandaag stond in het teken van een bezoekje aan de Everglades. Na het skypen met Opa besloten we om er maar snel heen te gaan. Eerst moesten we nog ontbijten en we wouden dit buiten Miami doen. Gelukkig is Miami niet zo heel groot en druk wat betekent dat we er snel uit waren (Not… ) Midden in de spits reden we naar een Dunken Donuts die ons kon voorzien van de nodige donuts en dus energie.

Onze magen waren weer goed gevuld en we konden weer opweg naar de Everglades. Rond het middag uur kwamen we aan bij een organisatie die je met een ouderwets speedboat leide door de Everglades. Om te beginnen moesten we watjes in doen als gevolg van geluidsoverslast. Dit hebben we geweten ook het gaspedaal werd open getrokken en bij vlagen leek het wel een kermisattractie ! Ik en tomas hadden er dan ook de grootste lol in.

De gids vertelde mooie verhalen over vroeger en nu en wist door zijn kennis op elke vraag een antwoord. Van groene giftige appels tot rietstokken zo scherp als een mes hij wist het allemaal. Ook hadden we weer een alligator gezien die rustig aan het zwemmen was in het moerrasige gebied dichtbij haar nest. Na een kleine 40 minuten was de rit ten einde maar de tour nog niet. De gids vertelde ons dat hij nog een kleine verrassing in petto had.

Na even weg te zijn geweest kwam hij aan met een baby alligator van 3 jaar oud genaamd Smilley. Omdat wij bij zijn tour zaten kregen wij het voorrecht om deze alligator vast te houden en dat was toch wel iets heel spannends. Ik, tomas en mamma maakte hier dankbaar gebruik van en dit was dan ook een speciale ervaring.

Maar de tijd stond ook niet stil en dus gingen we weer door dieper de Everglades in. We kwamen aan bij een natuurpark. Omdat het toch lekker weer is in Florida en het op het heetst van de dag was besloten we maar om lekker te gaan wandelen ! Dit was een slecht idee vonden ik en tomas maar uiteindelijk gingen we toch mee en kwamen we naar het zien van een paar schildpadden en andere diertjes bezweet terug in de auto en hiermee sloten we het hoofdstuk Everglades af.

Na de Everglades besloten we om naar het stadion van het basseball team de Miami Marlins te gaan om kaarten te halen voor de thuiswedstrijd van morgen tegen de Philadelphia Phillies. Na wat omwegen lukte dit ook en we kregen een familly ticket. Dit is een ticket voor 4 personen inclusief eten/drinken en een parkeerkaart. Wordt vervolgd !

De avond viel langzaam in Miami en we besloten terug te gaan naar de Aventura mall. Ik en tomas gingen daar onze eigen weg en mieke en ton ook. Na een bepaalde tijd hadden we afgesproken op een punt en besloten we nog even samen te winkelen. Tomas vondt in een winkel een mooie Adidas vest. Een leuke bijkomstigheid was dat hij er ook nog eens kaartjes voor de voetbalwedstrijd van woensdag tussen Boca Juniors en Honduras bijkreeg !! Iets waar ik enorm blij mee ben. Dat betekent dus Dinsdag – Honkbal en Woensdag –Voetbal ! Wat een luxe haha

Nog vlak voordat de winkels dichtgingen nog even naar de Disneystore geweest en een tas vol met knuffels gekocht. Wat Mieke niet wist is dat ik en tomas een klein knuffeltje voor haar als verrassing hebben meegenomen. Dit kreeg ze te zien in het hotel en ze was hier heel blij mee.

Tenslotte wil ik meneer de Willem II er feliciteren met zijn 76e verjaardag namens mij en de gehele familie. Dat er nog maar vele mogen volgen (en punten ook). Tot morgen dan staat er een echte Major League Baseball wedstrijd op het progamma !

Category: De Reis  2 Comments

Dag 13 – Miami Beach

Onze eerste volledige dag in Miami Beach. Voor de eerste keer wat uitgeslapen. Daarna hebben we wat donuts gegeten, waarna Tomas en Mieke naar het zwembad op de 7e verdieping zijn gegaan. Stefan en ik bleven nog even op de kamer. Ton om wat na te kijken op Internet en Stefan had een livestream gevonden waarmee hij de wedstrijden van de Nederlandse competitie kon volgen. Na een half uurtje ben ik met hem ook naar het zwembad gegaan. Het was er zeer warm. Na een half uurtje daar te hebben doorgebracht zijn Stefan en ik gaan sporten om daarna weer terug te keren aan het zwembad. Rond een uur of twee betrok de lucht en zijn we met zijn allen naar de kamer gegaan om ons klaar te maken voor een trip naar het uitgaanscentrum, wat licht aan de Ocean Drive op South beach. De auto werd weer netjes door de valet parking voor de deur gezet. Hierna zijn we eerst naar het Holocaust monument gereden. Dit was zeer indrukwekkend en we werden er allemaal stil van. Dit veranderde toen we in South beach aankwamen. Wat een drukte was het daar rond de kroegen en de winkels. We hebben er een uur of drie doorgebracht. Mieke heeft er een lekkere cocktail gedronken en het bier smaakte er ook goed. Omdat het daar te druk was in de restaurants om wat te eten zijn we iets verderop naar een sportcafe gegreden. Daar hebben we onder het genot van ons eten een groot gedeelte van de sluiting van de Olympische spelen gezien. Waarschijnlijk betrof het wel een uitgestelde uitzending, want in Nederland was het volgens ons al ruim twee uur ‘s nachts. Inmiddels zijn we in het hotel aangekomen en maken we ons klaar voor weer een nieuwe dag in Miami. De planning is om het Nationale park De Everglades te bezoeken. Ben benieuwd wat dat ons brengt. Hoop niet te veel muggen.

Category: De Reis  2 Comments

Dag 12 – Eerste indrukken Miami

Vanmorgen na het skypen met opa en het bellen met kimbo zijn we vroeg vertrokken naar Miami! Het ontbijt was alleen wel een beetje te druk met allemaal mannen. Dit komt omdat de nacht ervoor op Key West een gay night was in vrijwel alle kroegen. Onderweg even gestopt bij de Mcdonalds voor een bak koffie en bij de supermarkt voor boodschappen. In Miami aangekomen snapten we de bedoeling niet echt, een super groot hotel maar waar is de parkeerplaats? Wat bleek, je moest je sleutels afgeven en medewerkers van het hotel parkeren je auto op een speciale parkeerplaats. Vervolgens werden onze koffer door een piccolo naar de kamer gebracht. Toen we de kamer binnenkwamen stonden we echt met een mond vol tanden. Mooi uitzicht vanaf de 12e verdieping op zee. Het hotel heeft officieel maar 4 sterren maar als het aan ons ligt zouden het er sowieso 5 moeten zijn! Kingsize bedden, dubbele badkamers en dubbele LED televisies op de kamer. Het kan niet op, zelfs 3 zwembaden waarvan 1 op het dak van het hotel! Ik kan nog wel uren doorgaan over het hotel, maar dit bespaar ik jullie. Eenmaal uitgeruimd zijn we gaan douchen om vervolgens naar een shopping mall te gaan. Deze shoppingmall is een van de grootste van miami, +/- 320 winkels zijn er. Toen we daar aankwamen gingen we er eerst een hapje eten, tomas stefan en mieke hadden een famillie pizza en papa had chinees besteld. Daarna wilde we gaan winkelen dus gingen we eerst een plattegrond halen. Bij het bekijken van de plattegrond kwamen we er achter dat hij om 09:30 PM ging sluiten, we hadden dus nog maar pak weg 20 minuten voordat alle winkels dichtgingen. We hebben snel even het winkelcentrum doorlopen en toen tochmaar naar huis gegaan. Met deze informatie gaan we zeker nog een keer een gehele dag terug, wel gaan we dan iets vroeger haha!

Category: De Reis  One Comment

Dag 11 – Key West

Vandaag een rustig dagje op Key West. Het was namelijk matchday. Na een ontbijt in het hotel ben ik en Mieke naar een strand bij Fort Zachary Historic State park gereden. Daar heeft Mieke gesnorkeld. Zij zag wel de nodige vissen, maar het snorkelen is niet te vergelijken met de wateren in Egypte of Curacao. Omdat de zon verdween zijn we naar het nabijgelegen Fort gegaan om dit te bezichtigen. De oude kanonnen stonden er nog. Omdat het tijdstip van de Wedstrijd steeds dichterbij kwam werd het strand vaarwel gezegd maar zijn we nog wel even de oude woonwijk ingereden. Daar lopen vele kippen in het rond tot op de veranda’s en in de woonhuizen. Mieke voelde zich meteen thuis tussen deze scharrelvriendjes. Na ook hier een half uurtje te hebben doorgebracht zijn we naar het hotel gereden waar de jongens met een knorrende maag op de kamer op ons zaten te wachten. Vlug nog even wat broodjes gehaald waarna via een gevonden livestream de westrijd Willem II tegen NAC werd gevolgd door Stefan en mij. Tomas en Mieke keken niet mee maar gingen aan het zwembad liggen. Rond de 79e minuut was het een kabaal in het hotel. 1-0 voor Willem II. De vreugde was echter van korte duur. De uitslag zal bij jullie wel bekend zijn maar ik herhaal hem nog maar even 1-1. Om de teleurstelling te verwerken zijn we met zijn allen het zwembad ingedoken. Hier kwamen we weer van bij en konden we, nadat de emoties, wat waren gezakt, wel leven met het gelijke spel. Na het zwemmen en het douchen zijn we met zijn allen naar het Southern Most point USA gelopen. We moesten in de rij staan om foto’s te maken. Na een minuut of 10 waren we aan de beurt en hebben er meteen maar een stuk of 6 geschoten. Nadat dit was gebeurd zijn we naar een winkelcentrum gereden waar we wat gegeten en geshopt hebben. Op dat moment regende het in Key West. Bij terugkomst in het hotel was de regen opgehouden en zijn we nog even door Duval Street gelopen. Het was een aparte beleving. Een aantal travestieten stonden op straat om mensen in hun kroeg te krijgen. Het leek er zelfs wel op dat er sprake was van een gay avond, maar ja, deze viel in het niet bij de bij ons bekende Roze maandag. Morgen weer een lange reis naar Miami waar we 6 dagen zullen verblijven. Dan horen jullie weer verder

Category: De Reis  One Comment

Dag 10 – De Key’s

Vanochtend zijn we vanuit Key Largo vertrokken voor de reis naar het meest zuidelijke puntje van de USA, Key West. Tijdens deze trip hebben we 2 stops verricht. De eerste was op het eiland Islamorada om Tarpons te voeren. We kochten 2 emmertjes vis als voer. Er waren enorm veel Tarpons, in vele maten, aan het rond zwemmen. De vis viel bij hen in de smaak. Ze kwamen tot boven het water uit om de vis op te eten. De vissen werden gadegeslagen door een aantal pelikanen. Stefan lukte het om een vis in de bek van een van deze pelikanen te gooien. Na een kwartiertje zijn we doorgereden naar de volgende stop, National Key Deer Refuge. Dit ligt  op het eiland Big Phine Key. De Ranger vertelde dat we schildpadden, alligators en hertjes zouden kunnen tegenkomen. De alligator en het kleine hert hebben we gezien. maar de schildpadden bleven ook nu onzichtbaar voor ons. Het hertje kwamen we tegen toen dit bij mensen in de tuin een blad stond op te eten. Hierna zijn we naar Key West gereden waar we bij het hotel in het zwembad zijn gedoken. ‘s Avonds zijn we in Key West, via Duval street naar Mallory square gelopen om van de ondergaande zon te genieten. Jammer genoeg werd het zicht door een grote wolk ons gedeeltelijk ontnomen. Nadat de zon was ondergegaan hebben we genoten van de aanwezige straatartiesten. Omdat de buik begon te rommelen kwamen we terecht bij het Hard Rock cafe waar we lekker hebben gegeten. Daarna zijn we teruggelopen naar ons hotel om na te genieten van alle inspanningen van vandaag welke plaatsvonden bij een temperatuur van boven de 30 graden. Verder is het vandaag match day. Wat gaat dit brengen voor ons Willem II. Laten we hopen dat ze winnen, anders heeft Stefan een vervelende dag welke hier nog 6 uur langer duurt.

Dag 9 – Alligators en Prive Strand

Vandaag zijn we om 9.30 uur vertrokken uit ons hotel in Fort Myers. Moesten eerst nog langs de Tommy Hilfiger, omdat Stefan een dag eerder een zonnebril had gekocht en daar was iets kapot aan. Dus vlug omgeruild en doorgereden. We hadden vandaag een lange rit, van de oostkant van Florida naar de westkant, een rit van ongeveer 200 miles. Dit was ook een weg die dwars door natuurgebied ging, nml de Eveglades en Big Cypress National park. Aan de weg lag ook het kleinste postkantoortje van USA. Hier een kaart gekocht en natuurlijk daar op de post gedaan. daarna verder naar Visitor Center van Big Cypress National park. Wat informatie gevragen en daarna met de auto de Turner River Road gereden. Bij het Visitor Center hadden ze nml verteld dat we dan Alligators in het wild zouden zien. Al na een klein stukje de weg te zijn ingereden zagen we inderdaad de eerste liggen. Stefan en ik uit de auto om een foto te maken, maar op gegeven moment zwom deze alligator onze kant op dus maar weer vlug in de auto, al was het alleen ook al om de enorme hoeveelheid muggen en insecten die er rond vlogen. Zo zijn we nog een stuk doorgereden en hebben diverse Alligators gezien. Was echt de moeite waard.

Daarna vlug doorgereden naar ons hotel in Key Largo. Daar aangekomen en alles in onze hotelkamer gelegd. Het is een heel mooi hotel en onze kamer zag er voordat we binnenkwamen opgeruimd uit. Maar na een half uur voelde we ons al helemaal thuis en was het iets rommeliger geworden. Toen vlug onze badkleding aangetrokken en richting zwembad en strand gegaan. Het hotel heeft een eigen prive strand en ziet er geweldig uit. Staan palmbomen op het strand, en ook de cocktailbar was aanwezig, waar ik een lekker coctail had gedronken. Daarna s’avonds allemaal gaan douchen en iets zoeken om te eten. Opzich is er in Key largo niet heel veel te beleven, maar vonden toch een restaurant waar ik en de jongens een pizza op hadden en Ton pasta. Morgen gaat de reis verder naar Key West, een afstand van 100 miles.

 

Category: De Reis  One Comment