Archive for » juli, 2011 «

Dag 17 – Alcatraz

In de ochtend vroeg vertrokken met de boot naar het eiland Alcatraz, om de voormalige gevangenis van de USA te bezoeken. Tijdens de bootreis hadden we een mooi uitzicht op de skyline van San Francisco en op de Golden Gate Bridge. Nadat we aangekomen waren zijn we vrij snel naar de cellenblokken gelopen om te starten met de audio tour. Omdat we wisten dat bij het maken van de Engelse versie originele opnamen zijn gebruikt hebben we daarvoor gekozen in plaats van een nagesynchroniseerde Nederlandse versie. Alleen Mieke had voor deze laatste gekozen. De indrukwekkende audiotour duurde ongeveer 1 uur en 15 minuten. Daarbij hoorde ook een bezoek aan een voormalig gevangene plaats, die op het eiland was om een lezing te geven. Na afloop van de audio tour hebben we nog wat rondgelopen voor het maken van foto’s, zowel van het eiland als van enkele meeuwen die daar aanwezig waren. Rond 1 uur namen we de boot terug naar pier 33 om vandaar door te lopen naar Pier 39. Tijdens de bootreis terug, dacht Tomas een snorkelaar te zien, maar toen we dichterbij waren blijk dit een zeehond te zijn. Deze liggen bij pier 39 op dokken in de zon. Het overige van de pier lijkt veel op Schevingen met zijn winkel e.d. Na wat te hebben rondgelopen zijn we doorgegaan naar Lombard street. Dit is de steiilste straat in Amerika. Het was een mooi gezicht om alle auto’s die in deze straat reden, schuin te zien stilstaan. Wij waren blij dat we niet in 1 van deze auto’s zaten maar dat we gebruik maakten van een bus. De stad was ons volgende stoppunt. We hebben daar tot acht uur rondgelopen om hierna de bus naar huis te nemen. Er is op iedere hoek wel wat te beleven. Ondertussen hebben we wel een lekkere cappucino bij een Starbuck gedronken. Rond half tien kwamen we weer zeer vermoeid in ons hotel aan. Morgen de Golden Gate bridage.

Foto’s: 13 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Category: 9. Reis 2011 - Westkust + New York, De reis  Comments off

Dag 16 – Naar San Francisco

Nadat we klaar waren met een vroeg sober ontbijt (bordjes en bekers van karton en plastic messen en vorken) in het hotel zijn we naar San Francisco gereden. Over de reis valt weinig te vermelden. Het enige opvallende was een veld met vele windmolens. Het waren er wel een stuk of duizend. De aankomst in San Francisco was wel mooi. We moesten over de bay bridge. Volgens Ton een kopie van de wereldberoemde Golden Gate bridge die in de verte was te zien. De rit door de stad duurde nog een hele poos vanwege de vele stoplichten en trams die er rond rijden. Rond een uur of half vier waren we op de plaats van bestemming, hotel Radisson. De auto kon in een naastgelegen parkeergelegenheid worden neergezet. Kosten per nacht ongeveer $40,-. En dat voor drie nachten. Het stallen van de auto kost nog meer dan het slapen in een kamer. Na het uitpakken zijn we de stad ingegaan. Meteen werden we geconfronteerd met een cultuurshock: Het is hier slechts 18 graden. Dat is wel een heel verschil, als je 2 dagen geleden nog 46 graden had. We hebben een bus/tramkaart voor 3 dagen aangeschaft. Je diende daarvoor de juiste maand open te krassen, wat bij ons natuurlijk niet meteen goed ging. 1 van ons kraste de maand juni open. Gelukkig kregen we een andere kaart zodat het leed snel was oplost. Daarna wilden we met de oude kabeltram naar boven maar een wachtrij van ongeveer 50 meter, hield ons tegen. Dan maar foto’s gemaakt van een stilstaande tram waar niemand inzat. Om in het centrum te geraken mochten we in een andere oude tram. Dit was een heel avontuur. Het stoppen van de bus gebeurd via het van televisies bekende touw wat hangt in de bus. Na een paar uur door de stad te hebben gelopen en de nodige winkeltjes te hebben gezien zijn we na veel navragen en zoeken naar de juiste bus, rond 22.00 uur in ons hotel aangekomen. om ons daar klaar te gaan maken voor de bezichtiging van Alcatraz, die voor de komende dag op het programma staat. Hopen dat we wel weer op de boot mee terug mogen.

Foto’s: 7 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Dag 15 – Yosemite national park

Na een ontbijt in ons hotel vertrokken we eerst naar Mono Lake, net gelegen voor de Tioga pas van de Sierra Nevada. Daar hebben we Tufa’s gezien. Een soort stenen die uit het Lake naar boven komen. Na dit schouwspel te hebben bewonderd zijn we naar het Yosemite National Park gereden. De Tioga pas loopt hierdoor. Een fantastische route om te rijden. We hebben op diverse punten gestopt. Op 1 hiervan was er in de verte een zwarte beer te zien. Gelukkig hebben we deze ervaring op foto vast kunnen leggen. We zijn verder met zijn allen naar de grootste Sequioa bomen gelopen. Het begon met een hele afdaling, maar omdat we dezelfde weg ook terug moesten, betekende dit ook nog een hele klim. Grote oude bomen van duizenden jaren oud, waarvan er 1 zelfs een tunnel in de stam heeft. In het park was het verder heel druk. Dit komt vooral het centrum van het Nationaal park niet ten goede. We wilden nog me de schutle bus, maar deze hielden om 18.00 uur op met rijden Vandaar dat we besloten om dit maar niet te doen en naar het hotel te rijden We kwamen daar rond een uur of half acht aan. Na een ordinaire fastfoodmaaltijd bij Burger King terug naar de kamer om nog lekker op bed de belevenissen van de dag door te nemen. Morgen voor 3 dagen naar San Francisco. Dit wordt ook weer een hele belevenis.

Foto’s: 11 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Category: 9. Reis 2011 - Westkust + New York, De reis  Comments off

Dag 14 – Death Valley / Mammoth Lakes

Vandaag stond de rit van Death Valley naar de voet van de Sierra Nevada op het programma. Een afstand van ruim 325 km. Na een ontbijt in het hotel zijn we de Valley ingereden. Diverse mooie plaatsen gezien en waarvan foto’s gemaakt. Iedere keer als we uitstapten merkten we pas hoe warm het er was. Het kwik was rond 11.00 uur al opgelopen tot 46 graden. Na een paar uur waren we door Death Valley heen en kwamen we weer in de bewoonde wereld. Meteen aangelegd bij een Mc Donalds voor een korte stop en kijken of we via Internet konden skypen met opa. We kregen contact, maar door de drukte bij de Mc was het wel moeizamer. Daarna de reis doorgezet naar ons volgende hotel. Toen we daar uitstapten was de temperatuur nog maar een graad of 23. Stefan heeft zelfs een vest aangetrokken. Hierna wat door het stadje gelopen en een pizza gegeten. We bestelden er nu maar twee extra grote omdat we bang waren anders te kort te komen. Ook deze waren nog veel te groot. Het restant mochten we op het einde nog meenemen, maar dat hebben we maar niet gedaan. Op de kamer hebben we nog even naar de tv gekeken en wat op de computer gezeten, maar rond 12 uur sliepen we allemaal om uitgerust over de Tioga pas van het Yosimiti park te rijden.

Foto’s: 8 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Category: 9. Reis 2011 - Westkust + New York, De reis  Comments off

Dag 13 – Las Vegas & Death Valley

De laatste dag in Vegas. We werden van de vermoeidheid van de vorige dag, pas rond half negen wakker. Daarna snel uit de veren, naar Starbucks voor koffie, thee, en melk met wat lekkers, Nadat alles op was en we uitgecheckt waren, zijn we nog snel de stad ingegaan. De bedoeling was om naar het Venetiaan hotel te gaan. Vanwege de drukte en de afstand, duurde dit toch nog een poosje, maar dit was de moeite waard. Ton voelde zich weer in Italie. Venetie in het klein met zelfs de gondels in een soort kanaal Grande. Wat kan er toch allemaal in een hotel worden gebouwd. Na ongeveer een half uur te hebben gewandeld, zijn we teruggegaan naar ons hotel met de bedoeling te rijden naar Death Valley. Nog eenmaal bij de ingang een gratis gokje wagen en wat denk je, Ton won $ 200,- dollar speelgeld. Omdat hij dit niet mocht inwisselen moest hij dit nog op gaan spelen. Alles wat hij daar mee won, mocht hij wel houden. Gekozen werd voor een spelletje waar niet echt veel mee te verdienen was, maar je ook niet veel verloor. Uiteindelijk hield hij mooi $ 181,25 er aan over. Naast de al eerder gewonnen $ 47,00 een mooi bedrag van $ 228,25. Omdat ht te weinig was om een extra night in Vegas bij te boeken zijn we hierna naar Death Valley gereden. Na ongeveer een uur werd het weer een mooie route. Op Zabriskie pont uitgestapt en de nodige foto’s gemaakt. Uiteindelijk kwamen we om half acht in het hotel aan. Even inchecken, uitpakken en daarna naar het restaurant. Tijdens het lopen kregen we werkelijk een aantal klappen in ons gezicht. Het was namelijk om half 9 s’avonds ongeveer 45 Graden en een zeer warme wind.

Foto’s: 13 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Category: 9. Reis 2011 - Westkust + New York, De reis  Comments off

Dag 12 – Wedding Chappel Las Vegas

Rond half 9 ging Ton in de douche en legde Mieke een lange broek voor hem klaar., Bij het uitstappen van de douche keek Ton een beetje verbaasd.. Wat gaan we nu toch doen? Waarom heb ik met 40 graden een lange broek nodig? Hij was redelijk zenuwachtig maar hij ging toch mee zo ontbijten. Om een uurtje of half 11 gingen we naar beneden want we hadden gezegd dat er een taxi op ons stond te wachten. Uiteindelijk was dit een witte limo (Wat iedereen behalve Ton, natuurlijk allang wist). De limo reed ons naar een Wedding Chappel, waar Mieke had geregeld dat zij met Ton hun zilveren huwelijk voor de kerk wilde vieren. Hoewel het anders gaat als in Nederland, was het voor ons allen een speciaal moment. Het duurde wel niet zo lang maar voor Ton en Mieke was het heel bijzonder. Denk maar aan zo’n typisch Amerikaans huwelijk zoals je op tv ziet. Na het huwelijk werden we weer met de limo naar het hotel gebracht en besloten we maar even op de Strip te gaan lopen (Wel eerst even verkleden natuurlijk, met een lange broek hier is niet te doen). We kwamen bij diverse hotels en winkels. O.a. de officiele coca cola store, hier kom je op de foto met een grote witte beer. Helaas was meneer coca cola een beetje gierig, want ze vroegen $20 per stuk voor slechts een foto. Daarna zijn we naar zijn buurman, de M&M store gegaan. Dit was een supergrote (Bijna te zeggen warenhuis) winkel, met maarliefst 4 verdiepingen. Zo kon je daar je eigen kleuren M&M scheppen, en ook allerlei souveniers kopen van M&M. Daarna zijn we nog even naar het hotel New York New York geweest. In dit hotel was het namelijk mogelijk om in een rollercoaster te gaan, die dwars door en over het hotel heenging. Helaas was de ritprijs $14 per persoon wat wij natuurlijk niet normaal hoog vonden! Uiteindelijk waren we doodop en besloten maar ff snel terug te gaan naar het hotel, we waren toch maar 3 hotels naar links opgeschoven dus het zou niet zo lang lopen zijn. Schijn bedriegt: 4 hotels lopen is hier met de grote van Las Vegas een hele afstand! s ‘Avonds besloten we om nog maar even in ons eigen hotel rond te lopen en diverse foto’s te maken op de strip. Daarna nog even naar het casino, want we hadden weer eens $10,- gratis speelgeld gekregen, waar we $ 7,- aan overhielden. Vermoeid vielen we rond 12.00 uur in slaap.

Foto’s: 17 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Dag 11 – Las Vegas

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan om naar Vegas te vertrekken! Tussendoor nog even een tussenstop gemaakt in St.George, omdat we gehoord hadden dat daar veel te doen was. Toen we aangekomen waren bleek het winkelcentrum helaas pas om 12 uur open en waren we er al om 11 uur. Maar naast het winkelcentrum zat een Starbucks en Boekenwinkel, we besloten om daar maar even naar binnen te gaan. Bij het kopen van diverse tijdschriften kwamen we aan de praat met een verkoper, Hij stond met grote ogen te kijken toen we hem vertelden over de wetten in Nederland. Zo begreep hij helemaal niet dat wij op het terras drank mochten nuttigen. Ook vertelde hij ons over de wetten in Amerika, zo liet hij ons weten dat zijn vader met een geweer over straat liep omdat hij zich anders niet veilig voelden. Na het gesprek nog even naar Starbucks geweest en toen verder naar Vegas.

Bij aankomst in Vegas was het even verwarrend. Wat een hoeveelheid hotels en mensen zeg! Uiteindelijk hadden we dan toch ons hotel gevonden, maar nu nog de parkeerplaats zoeken. We reden een parkeerplaats binnen waar een super grote bedrijvigheid was. Achteraan in de rij stonden we te kijken wat er allemaal afspeelde, wat een mensenmassa zeg! Uiteindelijk kwam een medewerker en vertelden ons: Sorry we are full! We schrokken ons dood want dachten dat het hotel vol zat, maar hij melde ons dat alleen de parkeerplaats voor je auto te laten parkeren vol was, dus we onze auto zelf maar weg moesten zetten.Toen we een plekje hadden gevonden pakten we onze koffers en liepen we naar binnen, we kwamen gelijk in een winkelcentrum en konden de incheckbalie niet vinden. Een man van een juwelierswinkel kwam ons helpen en bracht ons naar de incheckbalie. Na ongeveer 15 minuten in de rij te hebben gestaan kwamen we er achter dat we bij de verkeerde incheckbalie stonden, we moesten namelijk bij het Casino inchecken. Wel slim gedaan natuurlijk, want nu kom je op weg naar de incheckbalie al meteen in verleiding met de wonderen van Vegas! Toen we ingecheckt hadden besloten we maar eens te gaan gokken (Slechts voor 1 Dollar, we zijn niet voor niets hollanders he).

Buiten bleek dat je gratis mee kon doen aan een spel, en kans kon maken op diverse prijzen. Helaas mochten stefan en ik niet mee doen. Ton en Mieke hadden wel meegedaan, en beide een toegangsbewijs voor de eifeltoren hadden gewonnen. Tijdens het innen van de prijs besloot het casino ons maar even lid te maken als een Gold Member (Klinkt heel wat vind je niet), en ons gratis 50 Dollar speelgeld te geven. Je kon de 50 Dollar niet uitkeren en moest ze gebruiken in de fruitautomaten, We hadden de gehele 50 dollar opgespeeld en uiteindelijk 40 Dollar gewonnen (Oftewel: Gratis Geld!!). Ton had ook nog meegedaan aan een gratis loterij en een pop van The Hangover gewonnen. Uiteindelijk toch maar een snel buiten gegaan (Want ja, dat proberen ze hier natuurlijk. Ze proberen je zo lang mogelijk in het casino te houden door trucjes als gratis spellen e.d.)

We kwamen buiten en stonden met open mond te kijken. ZO! Wat is het groot en warm hier. Het is in de avond nog steeds rond de 40 graden. Je kijkt je ogen uit, het ene hotel is nog mooier als het andere. Uiteindelijk besloten we het hotel Ceaser Palace binnen te gaan, dit omdat hier The Hangover is opgenomen en we wel eens wouden zien wat het nu werkelijk was. Ook dit hotel was weer mega mega. In het hotel zat natuurlijk weer een Casino waar je eerst doorheen moest lopen wil je bij de rest van het hotel komen, aangezien het al half 8 was besloten we maar even naar de winkels te gaan om te gaan eten. We gingen eten bij Fat Tuesday, deze zaak stond tegenover een fontein wat binnen het hotel was. (Dus je moet je voorstellen dat je in een overdekt winkelcentrum zit met in het midden een giga grote fontein). Tijdens het wachten op ons eten begon er ineens een show midden in de fontein af te spelen, zo kwamen er diverse vuur, laser en water effecten midden in de binnenkant van een hotel! Uiteindelijk na het vele lopen besloten we terug te gaan naar ons ander hotel. Ons eigen hotel lag slechts 2 hotels naast het Ceaser palace, maar van Ceaser Palace naar ons hotel duurde ongeveer 45 Minuten lopen. Dus dan kun je je ongeveer voorstellen hoe groot het hier allemaal is. In ons eigen hotel gingen Mieke en Ton nog wat drinken bij Starbucks en stefen en ik een beetje rondlopen. Het was al wat later dus ons casino had wat danseressen ingehuurd die half naakt op de tafel stonden. Rond half 1 nog even op internet gezeten om rond half 2 maar eens naar bed te gaan. Het klopt inderdaad wat ze zeggen. Het maakt niet uit hoelaat je in Vegas bent, er is altijd wat te doen!

Foto’s: 15 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Dag 10 – Zion National Park

Al vroeg werden we gewekt door de Housekeeping. Zij wilden volgens ons om negen uur de kamer al komen schoonmaken. Dus snel uit bed en ons klaargemaakt voor het vertrek naar Zion. We hebben onderweg gegeten in een typisch Amerikaans breakfast restaurant. Hierna zijn we eerst door het Dixieland Forest gereden met een zeer mooi rood gebergte. Daar zagen we ook de eerste tunnel. Deze was zeker een meter of zeven lang. Na een korte stop zijn we gereden naar de ingang van Zion National park. Om bij het hotel te komen moesten we dit eerst helemaal doorrijden. Een mooie weg door dit gebergte. Bij het hotel bleek dat de kamer nog niet meteen klaar was, maar na de lunch was dit gelukkig wel zodat we de spullen konden uitladen. Daarna zijn we met een shutlle bus teruggereden naar het park. Persoonlijk vinden we dit tot op heden een van de mooiste parken. We hebben de route Riverside Walk en Weeping Rock gelopen. We zagen veel eekhoorntjes en weer een aantal herten. Zeer vermoeid kwamen we om acht uur met de shutlle bus weer terug bij het hotel. Geen tijd meer om te zwemmen maar ja, je moet keuzes maken. De volgende stop wordt voor 3 dagen Las Vegas, iets waar Stefan en Tomas (maar wij ook), weer naar uitkijken.

Foto’s: 11 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Dag 9 Bryce Canyon

Na het opstaan en skypen met familie hebben we in een supermarkt ontbeten. 12 donuts voor nog geen 6 dollar. Hoe goedkoop kan iets zijn. Daarna zijn we teruggereden naar het hotel om de koffers te pakken. We konden nog niet weg omdat de auto nog moest worden gemaakt. Ton is daarom met Tomas naar de garage gereden om dit te laten doen. Het benodigde onderdeel kwam pas net voor twaalven zodat de auto pas een kwartier later was gerepareerd. Daardoor konden we pas rond half half een naar Bryce Canyon rijden. De klok moest ook nog een uur vooruit worden gezet zodat we uiteindelijk pas om vijf uur arriveerden bij ons motel, Bryce View Lodge. Een wat verouderd motel maar met nette kamers. Nadat we de spullen in de kamer hadden gezet zijn we meteen doorgereden naar het National Park. We zijn op diverse punten gestopt om naar de mooie uitzichten te kijken. Weer heel anders dan wat we al gezien hebben. Ook zagen we weer herten, een aparte vogel en een aantal eekhoorns. Tomas en Mieke hebben hier mooie foto’s van gemaakt. Bij 1 van de punten is Ton naar beneden afgedaald om de Navajo loop te lopen. Na ongeveer een half uur kwam hij terug met de nodige mooie foto’s op zijn camera. Inmiddels was het al rond 8 uur en zijn we wat gaan winkelen en eten. Dit was echter niet makkelijk omdat er maar 1 steak restaurant was en een fastfood restaurant. Bij het eerste was er een wachtrij van meer dan een half uur, zodat de keuze op het fastfood restaurant viel. Hoewel het daar ook druk was, hebben we er wel goed gegeten. Hierna zijn we naar het motel gelopen om te gaan uitrusten van de vermoeide dag.

Foto’s: 12 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Dag 8 Antelope Canyon

‘s Ochtends al rond half acht was iedereen wakker en hebben we geskyped met Opa. Dat was gezellig en we konden elkaar bijpraten over van alles en nog wat. Voor de problemen met de auto werd er rond 8 uur in de ochtend gebeld door Hertz. Na overleg werd een reparateur benaderd om naar de auto te laten kijken. Ton is er meteen naar toe gereden. De auto kon niet meteen worden gerepareerd omdat het onderdeel niet op voorraad was. Of dit vandaag nog zou lukken was de vraag. Ton is hierna door een personeelslid van de garage naar het Hotel teruggebracht. Hij was net op tijd om in de jeep te stappen voor een tocht naar de Antelope Canyon. Een ontbijt voor hem was er niet bij. Na een redelijk wilde rit door de woestijn kwamen we aan bij de Canyon waar we door een gids werden begeleid. De indrukken waren opnieuw geweldig. Na een uur door de Canyon te hebben gelopen en veel te hebben gefotografeerd werden we weer in de jeep naar de instapplaats gebracht. Omdat we geen auto hadden moesten we teruglopen naar het hotel. Een afstand van ruim 1 mile. In de middag hebben we aan het zwembad gelegen om bij te tanken voor de komende dagen. Op het eind van de dag kregen we te horen dat het onderdeel van de auto nog niet binnen was. Dit wordt pas morgen rond 11.00 uur en de auto zal dan worden gemaakt. De auto was wel provisorisch gemaakt zodat we deze normaal kunnen gebruiken. Houdt wel in dat de reis naar Bryce Canyon later dan gepland kan worden ingezet.

Foto’s: 9 Foto’s bijgevuld, deze zijn te bekijken op de fotopagina

Category: De reis  Comments off