Archive for » september, 2018 «

Dag 21 – Estes Park

Onze laatste volle dag in Amerika. Na het ontbijt zijn Mieke en Ton weer naar het Rocky Mountain National Park gereden. We waren er snel omdat het park nog op geen 5 miles van het hotel was. Bij binnenkomst zijn we eerst naar Bear Lake gereden. Daar was het zeer druk. Dit kwam de rust rond het Lake niet ten goede. Hierna zijn we naar het Spraque Lake gereden. Daar was het veel rustiger. We kwamen mensen tegen die vertelden dat ze een familie Moose hadden gezien. Snel daar naar toegelopen. De familie was al op de terugweg het bos in. We hebben eerst geprobeerd om van de looppad foto’s te maken van de familie Moose in het bos. Dit ging echter niet goed. Hoewel het misschien verboden is, zijn we hierna toch van de pad afgegaan en in het bos achter de familie Moose aangegaan. Dit deden ook een aantal anderen. Uiteindelijk konden we de familie Moose tot zeer dicht benaderen, waardoor we prachtige foto’s hebben gemaakt en ook ze konden filmen. Op een zeker moment kwam er iemand te dichtbij want moeder Moose begon zich onrustig te gedragen. We hebben de beesten daarom met rust gelaten en zijn terug gelopen naar het Lake. Daar hebben we nog wat rond gelopen. Rond een uur of half twaalf zijn we teruggegaan naar Estes Park om nog wat winkeltjes te bezoeken. Hierna snel nog cappuccino’s bij Starbucks opgehaald om terug te gaan naar het hotel om via een Live-stream de wedstrijd Willem II – Excelsior te volgen. Dit leek op een heel vervelende middag uit te draaien, maar gelukkig kon ons cluppie er nog een gelijkspel uitslepen. Het was pas half 3 in de middag voor ons, zodat we nog even zijn gaan zwemmen bij het zwembad van ons hotel . Rond een uur of vijf zijn we teruggegaan naar de kamer om de koffers te gaan inpakken voor onze terugreis morgen naar Nederland. Na ons te hebben opgefrist zijn we nog wat gaan eten in Estes Park. Toen we buiten het hotel stonden om te vertrekken stond er ineens een Elk voor de deur. Snel wat foto’s gemaakt. Na het eten zijn we teruggereden naar het hotel voor onze laatste nacht in Amerika.

Dag 20 – van Basalt naar Estes Park

Vanochtend eerst lekker ontbeten in ons hotel voordat we vertrokken naar het Rocky Mountain Natinonal park. We hebben de toeristische route genomen die vele malen mooier is dan de snellere route. We reden door een prachtig berggebied waarbij de afgronden soms wel heel dicht langs de auto waren. We reden rond een uur of 1 het park. in De top van het park is op 12005 feet  (ruim 3.600 meter) hoogte. Het laatste stuk kon niet met de auto worden gereden, maar moest lopen worden afgelegd. Ton en Stefan hebben dit gedaan, maar vanwege de hoogte koste het wel veel inspanning maar het uitzicht op de top was  dit waard. Na de klim hebben we wat gedronken waar we vanaf onze plaats een aantal Elks hebbben zien lopen. Nadat we nog enige tijd naar het schouwspel hebben gekeken zijn we doorgereden naar ons laatste hotel in Estes Park. Lekker gedoucht en hierna hebben we nog even door Estes Park gewandeld.  Daarna nog wat gegeten waarna we terug naar het hotel zijn gereden.

Category: 2. Reis 2018-Zuid West Amerika  Comments off

Verassing vanuit Griekenland van To en Mo 🇬🇷

Verassing! 🎉🎉🎉

Deze keer niet vanuit Amerika maar in Griekenland zijn de smitskus ook 😂

Donderdag zijn we naar Santorini geweest, dat was erg leuk. Gisteren naar Spinalonga en s’avonds nog wat drank wedstrijden gehouden met de lokale bevolking in het oude centrum, helaas verloren.. 😂

Verder gaat alles goed en doen we niet veel. Een beetje aan het zwembad liggen en bier drinken.

Hier nog wat foto’s

Dag 19 – Basalt

Vandaag een echte rustdag. Wat later opgestaan om daarna in het hotel te gaan ontbijten. Hierna onze zwemspullen gepakt waarna we naar Glenwood Hotsprings zijn gereden. Een Thermaalbad bestaande uit 2 baden. 1 bad had een temperatuur van ongeveer 40 graden en het andere van een graad of 30. In het warmere bad zat volgens ons ook zwavel in. Verder zat er in beide baden ook zout. Dit zou goed zijn voor de huid. Koud was het water verder niet, alleen als je jezelf moest afdrogen was het door de wind wat kil. We zijn er gebleven tot een uur of vier. Daarna de Walmart opgezocht om nog wat boodschappen te doen. Uiteindelijk waren we rond een uur of half 7 op onze kamer waar we ons klaar gemaakt hebben om te gaan eten bij Bella Mia. Een goed Italiaans restaurant in de buurt van Basalt. Na het eten zijn we teruggegaan naar onze kamer en hebben we nog wat tv gekeken. Morgen een lange rit naar ons laatste hotel. Niet qua afstand maar qua tijd omdat we door het Rocky Mountain park rijden.   

Dag 18 – van Moab naar Basalt

Vanacht niet goed geslapen. Dit kwam door de airo die wel nodig was, maar grotendeels op het bed stond gericht. Dus redelijk vroeg wakker. Het ontbijt bij Inca Inn was simpel maar voldoende om met een volle maag op pad te gaan naar Arches National Park. Dit was gelukkig vlak bij zodat we er al om kwart over negen waren. Het was er vrij druk zodat we wel even moesten wachten voordat we naar binnen konden rijden. Het eerste wat we hebben bezocht was de balanced Rock. We hebben daar rond de rots gelopen. Hierna zijn we doorgereden naar de Windows. Een punt waar je kunt wandelen om door een soort “window” te kijken.Ook daar probeerden we de nodige foto’s te maken, maar door de drukte moesten we elke keer wachten om het perfecte plaatje te schieten. Stefan vond het echt de Efteling.  Daarna zijn we doorgereden naar de beroemdste Arches van het park, die tevens een nationaal symbool is van de staat Utah. We hebben niet gekozen voor een trail erna toe (5 km), maar voor het wandelen naar een mooi uitzichtpunt op de Arches. Met de hitte al een hele onderneming, maar het was de moeite waard. Na een uur of drie hebben we het park verlaten en zijn we doorgereden naar ons volgende hotel, Element Basalt. We arriveerden, na een stop bij Starbucks, rond een uur 5, Zeer mooi hotel voorzien van alle gemakken. Hier zullen we 2 nachten verblijven voordat we doorgaan naar onze laatste stop, maar daar denken we nu nog niet aan. 

Dag 17 – van Monument Valley naar Moab

Weer een mooie dag in Amerika. We reden rond half tien weg vanuit Monument Valley naar Moab. Na ongeveer 10 miles een enorme opstopping. We dachten aan een politiecontrole, maar toen we dichterbij kwamen bleken er allemaal mensen op het midden van de weg te staan om foto’s  te maken met op de achtergrond Monument Valley. Deze weg is beroemd geworden uit een fragment van de film Forest Gump waarin Tom Hanks hard loopt. Wij dus ook meteen foto’s gemaakt. Ton stond iets verder en raakte in gesprek met een Amerikaanse Indiaan die daar sieraden en andere prullaria verkocht. Ze hebben wel een minuut of tien over voetbal en muziek gesproken. Na de onderbreking zijn we doorgereden naar Moab. Onderweg nog een foto gemaakt van de rots ” The Mexican Hat”. Nadat we in Moab waren gearriveerd hebben we snel de koffers in de hotelkamer gezet waarna we zijn doorgereden naar Canyonsland National Park. Weer een ontzettend mooi park met veel hoogteverschillen, maar ook weer zeer warm. In het park hebben we naast andere plaatsen, ook nog een rots in de vorm van een boog bezocht. Daar ging het even fout. Vlak nadat wij arriveerden kwamen er ook 4 Jappanners bij de boog.  Wij hadden de tijd en lieten deze voor om een aantal foto’s te laten maken met hun mobiel. Dit waren er echter geen paar, zij bleven heel de tijd bezig. Mieke werd op een zeker moment zo boos dat ze uiteindelijk tegen hen zei “you’re time is up”. Dit leverde natuurlijk boze gezichten op, maar de boodschap werd begrepen. Wij konden eindelijk een paar mooie plaatjes schieten. Daarna rustig de terugweg ingezet. Uitendelijk waren we rond een uur of 9 weer in ons hotel en hebben het verder rustig aan gedaan. 

 

Dag 16 – van Flagstaff naar Monument Valley

Vandaag vertrokken we uit ons hotel te Flagstaff met als einddoel Monument Valley. 7 jaar geleden was dit ook de bedoeling maar door auto-pech zijn we daar toen niet aan toegekomen. Nog steeds voelde dit aan als dat we iets gemist hadden. Gelukkig startte de auto vanochtend wel en reden we rond een uur of half tien aan voor een rit van 185 miles. Onderweg kwamen we langs de 2 olifantenpoten, 2 grote rotsen die uiteraard daarop lijken. Plotseling was het 1 uur later omdat we weer een tijdsgrens passeerden. Zo kwamen we niet om 2 uur maar om 3 uur aan in Monument Valley. Geen enkel probleem want we hadden nog tijd genoeg om het park in te rijden. Een hobbelige gravelweg die goed was te rijden. Vele mooie rotsen, met allemaal een eigen naam. Verder stond de wel bekende cowboy op zijn paard op John’s Wayne’s point. Oude tijden herleefden. Natuurlijk ook omdat hier veel Western films zijn opgenomen.  We zijn verder doorgereden en diverse malen nog gestopt. In het begin was de zon niet nadrukkelijk aanwezig, maar toen hij uiteindelijk zich door de wolken vertoonde werd het zeer warm. Eigenlijk hoort dit wel bij deze plek. Rond een uur of kwart over 6 reden we in het park naar onze cabine met een veranda. We zijn buiten gaan zitten en hebben genoten van de zonsondergang. Daarna was het tijd voor een hapje te eten. Alledrie namen we een John Wayne burger, wat natuurlijk in dit park hoort. Hierna terug naar onze cabine waar we nog even hebben nagepraat en nu gaan slapen.

Dag 15 – Flagstaff

Vandaag zijn we vanuit Flagstaff naar het nabijgelegen Sedona gereden omdat daar wat mooie plekken te gaan bezoeken. Dit verliep niet helemaal vlekkeloos. Al bij de rit er naar toe kwamen we meer dan een half uur in de file, vanwege een groot ongeluk wat net daarvoor was gebeurd. Toen we in Sedona aankwamen wilden we Devil’s Bridge gaan bezoeken. Uit de beschrijvingen die Mieke had gevonden op Internet wisten we ongeveer waar we moesten zijn. Dit bleek toch moeilijker te vinden dan we dachten. We vonden na een half uur wel een beginpunt maar vanaf daar was het nog bijna 4 mile lopen. Daar hebben Stefan en Ton bij een temperatuur van meer dan 35 graden van afgezien. Hierna zijn we naar the Chapel of the Holy Cross gereden. Die was niet te missen. Een moderne kapel gebouwd in de rotsen. je kunt hier achter het altaar, door de achterwand van glas, naar de rotsomgeving kijken. Een prachtig gezicht. Hierna zijn we doorgereden naar Sedona Airpont overlook. Dit is een uitzichtpunt waar je een mooi uitzicht hebt over de rotsen in de omgeving en je deze rood ziet kleuren. Het laatste punt wat we wilde gaan bezoeken was Cathedral Rock. We vonden het punt van waaruit we een paar honderd meters zouden moeten lopen om de schaduwen van deze rotsen in het water van de nabijgelegen rivier te zien. We hebben de rotsen gezien en ook de rivier, maar we hebben niet het juiste punt gevonden waarin de schaduw van de rotsen in de rivier waren te zien. Van diverse kanten hebben we de rivier benaderd waarvoor we zelfs over neergelegde boomsstammen zijn gelopen. Op een zeker moment zijn we niet verder gegaan omdat we zelfs over in het  water liggende stenen moesten lopen. Helaas, maar uiteindelijk hebben we dit gezichspunt niet gevonden. Hierna terug naar het hotel gegaan waar we alle vermoeienissen van ons hebben afgespoeld, zodat we opgefrist lekker Italiaans zijn gaan eten. Bij terugkomst in het hotel hebben we nog wat tv gekeken, foto’s uitgezocht en dit stukje geschreven. Tot morgen.  

 

Category: 2. Reis 2018-Zuid West Amerika  Comments off

Dag 14 – van de Grand Canyon naar Flagstaff

We waren weer vroeg van de partij. Na een zelf gefabriceerd ontbijtje zijn we meteen met onze huurauto eerst naar het Visitor’s centrum gereden waar we een mooie film hebben gezien over het onstaan van de Grand Canyon. Daarna zijn we naar de uitzichtpunten in het Grand Canyon National Park gereden. Fantastisch gewoon om dit weer mee te mogen maken. Verder hebben we natuurlijk veel foto’s gemaakt. De een nog met een gevaarlijkere pose dan de vorige. Maar ja, alles voor de foto. We zijn tot een uur of twee in het park gebleven waarna we naar de volgende stop zijn gereden, met een tussenstop bij Starbucks. Niet alleen voor de koffie, maar ook voor Internet, omdat dit niet best was in het National Park. Rond een uur of half 5 kwamen we aan bij Quinta Inn, onze volgende stop. De kamer was een stuk beter en groter dan in de Grand Canyon. Na het inchecken zijn Stefan en Mieke het zwembad gaan opzoeken. Ton kwam wat later, want hij moest nog 1 dag van de Smitskus inhalen. Bij het zwembad was het goed vertoeven, maar rond een uur of 6 werd het wat kouder. We zijn naar binnen gegaan. Na het douchen zijn we gaan eten bij Texas Roadhouse. Het was er zeer druk, maar onderweg zagen we dat dit bij veel meer plaatsen was. Dit komt natuurlijk omdat het zaterdag avond is. Bij Texas Roadhouse hebben we verder goed gegeten en rond 10 uur waren we terug op de kamer om te gaan uitrusten zodat we morgen weer fit kunnen opstaan. 

 

Dag 13 – van Las Vegas naar de Grand Ganyon

Wat later dan normaal het verslag van onze reis van Las Vegas naar de Grand Canyon. Dit komt omdat we in onze Lodge in de Grand Canyon geen WiFi hadden in onze kamer. We gaan terug naar Las Vegas op vrijdag rond een uur of 8. Eerst hebben we ontbeten en zijn toen begonnen aan onze lange reis van meer dan 600 km. Het eerste stuk was vrij mooi maar na een km of 40 werd het een eentonige weg. Vlak voor Kingston zijn we van de snelweg afgegaan op zoek naar een Joshua Tree Forest. De bomen hebben we wel gevonden, maar het forest was onvindbaar. Ook een mooi rijtje brievenbussen stonden daar. Hierna zijn we doorgereden. Rond een uur of half vijf kwamen we aan op onze bestemming, Yavapai Lodge in het Nationale Park Grand Canyon. De locatie is goed, maar de kamer was vrij klein ten opzichte wat we gewend waren in Las Vegas. Snel uitgepakt en doorgereden naar de uitzichtpunten. Wat indrukwekkend weer, hoewel we dit al een keer hebben gezien. Gelukkig was het nu ‘s avonds helder en konden we genieten van een mooie zonsondergang in de Grand Canyon. Nadat de zon was ondergegaan zijn we met de shutle bus teruggereden naar onze Lodge waar we wat hebben gegeten. Het smaakte goed, alleen de locatie leek meer op een grote kantine van een militair complex. Ook weer leuk om een keer te hebben meegemaakt. Inmiddels was de temperatuur gezakt naar een graad of 10. Dat voelde voor ons ineens heel koud aan zodat we de jassen en Stefan zelfs zijn lange broek heeft gedragen. We hebben op de kamer nog wat tv gekeken, maar de kwaliteit was niet heel erg goed, zodat we vrij snel onder de wol zijn gekropen. 

Category: 2. Reis 2018-Zuid West Amerika  Comments off