Dag 6 – van Xanatseni Private Game lodge naar Bushveld Terrace Hotel

Vandaag zijn we rond 8 uur weggereden omdat we met onze eigen auto door het Kruger park gaan rijden. Daarvoor moesten we eerst een kleine 2 uur naar de gate rijden die in de buurt ligt van ons volgende overnachtingsadres. De reis er naar toe verliep zonder problemen en net voor tienen arriveerden we bij de gate. Daar duurden het even voordat we ons ticket hadden gekocht om binnen te mogen komen. Van iedereen die het Kruger park inwil wordt alles genoteerd. Toen kon de tocht beginnen. De eerste kilometers reden we door een dorre vlakte. Je kon zien dat hier water hard nodig is. Op een zeker moment kwamen we bij de plekken waar toch nog water was waar de dieren konden drinken. Dit was meteen te zien. Overal liepen deze rond. Vooral veel olifanten met vele jonkies. Sommigen daarvan wisten nog niet precies wat ze met hun slurf moesten doen en waren daarmee aan het spelen. Gaaf om te zien. Verder natuurlijk allerlei antilopen, zebra’s nijlpaarden enz. Rond een uur of 1 lekker gelunched midden in het park om daarna weer door te rijden. Mooie routes hebben we gereden met schitterende uitzichtspunten over de vlaktes. Rond 4 uur zijn we teruggereden naar ons hotel wat bij de ingang van de gate lag. Onderweg toch nog een paar keer gestopt om foto’s te maken van de dieren die langs de weg stonden. We konden het niet laten. Zelfs nog gestopt omdat iemand een luipaard had gezien. Na een klein kwartier te hebben gezocht zijn we doorgereden omdat we om 6 uur uit het park moesten zijn. Het weer werd wel slechter. Niet dat het regende maar het begon veel te waaien. Op zich fijn na ee ndag met meer dan 40 graden. Bij het hotel hebben we snel ingechecked en de koffers naar de kamer gebracht om te douchen en de bar van het hotel onveilig te maken. Ook het diner in het hotel was prima. Wel was de pepersaus die Mieke bij haar biefstuk bestelde eche pepersaus. Na 1 hap stond ze in brand zodat de saus snel van de biefstuk werd gedaan. Weer een reden om meer te spoelen met een lekkere Savanah. Zo ging weer een dag voorbij in het mooie Zuid Afrika. 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.