Dag 7 – van Bushveld Terrace Hotel naar Palala Boutique & Spa (Tom Burke).

Lekker geslapen in een mooi hotel. Jammer dat de internet verbinding niet werkte zodat we even moesten wachten met het plaatsen van wat stukjes. Op de huidige locatie werkt dit weer prima. Van Bushveld Terrace Hotel moesten we naar het plaatsje Tom Burke. Een rit van meer dan 400 km. Normaal gesproken doe je daar in Nederland 3 1/2 uur over, maar in Afrika is dat toch wat anders. Het eerste stuk ging goed. Tussendoor wilden we ook de Debengeni Falls bezoeken. Even van de snelweg over een gravelweg berg op. Toen we bij de entree kwamen bleken we de eerste bezoekers van de dag te zijn. Op zich best begrijpelijk want het weer was niet best. Er was veel mist en daarbij voor Afrikaanse begrippen best koud. Toch was de waterval goed te zien. Na dit bezoek zijn we verder gereden. Dit ging zeer moeizaam omdat we door de Magoebaskloof moesten waar het zicht door de mist soms maar 25 meter was. Na ongeveer 30 km waren we door de kloof en was de mist verdwenen en kwam de zon weer te voorschijn. Het tempo kon weer omhoog, maar bij een afslagpunt waren ze aan de snelweg aan het werken waardoor we een stuk om moesten rijden en uiteindelijk in het centrum van een stad kwamen. Daar was het zeer druk en goed opletten was een vereiste. Na enige tijd waren we uit het centrum en zaten we weer op de goede weg naar het plaatsje Tom Burke. Toen we daar arriveerden wisten we niet precies waar we moesten zijn. Enkele keren toch fout gereden. We dachten namelijk dat het Palala Boutique resort & spa aan de weg lag, maar dit was een misvatting van ons. Het bleek dat we nog 13 km over een gravelweg moesten naar de rivier die Zuid Afrika scheidt van Botswana. Rond een uur of kwart over 4 kwamen we aan de gate en waren snel ingechecked. Hierna viel onze mond open van verbazing. Het blijkt een zeer luxe resort te zijn waarbij de gasten, bij wijze van spreken, op handen worden gedragen. Zo kom je wel tot rust. Het diner was voortreffelijk en een aantal Michelin sterren waardig. Morgen zitten we hier de gehele dag zodat we ons niet hoeven te vervelen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
3 Responses
 1. Hanneke says:

  Jullie hebben het verdiend om op handen gedragen te worden. Geniet er maar van samen.

 2. Stefan says:

  Woow jullie hebben al veel leuke dingen meegemaakt en gezien zeg! Vandaag ook een lange reis achter de rug gehad als ik dit zo lees! Doe maar lekker genieten vandaag leuk om al die schitterende foto’s te zien! Een mooi land met schitterende natuur! Veel plezier nog!
  Groetjes,
  Stefan !!

 3. Lukas says:

  Geniet van alle luxe morgen of vandaag en wat een mooi land hé.
  Allemaal zo leuk om te lezen.
  Groeten, Lukas