Dag 9 – van Palala Boutique & Spa – naar Aha Thakadu lodge (Madikwe game reserve).

Na een fijne rustige dag stond er vandaag een langere autorit op het programma. Na een weer een fantastisch ontbijt zijn we rond 9 uur vertrokken naar onze volgende bestemming. de Aha Thakadu lodge gelegen in het Madikwe game reserve. De eerste 3oo kilometers gingen over glooiend asfalt met een snelheid van 100 tot 120 km per uur. De laatste 40 kilometers gingen echter beduidend langzamer. Alleen maar hobbelige gravelwegen. Rond kwart over 1 bereikten we de poort van het Madikwe game reserve park. Nadat ze hadden gecontroleerd dat we op een lodge in dit park sliepen mochten we doorrijden. Het was maar een klein stukje zei degene die aan de slagboom stond. Het bleek echter ruim 11 km te zijn over een gravelweg die nog slechter was als waar we op hadden gereden. Toen we bijna bij onze lodge arriveerden blokkeerden een hoop olifanten de weg. Plotseling kwam er ook nog een olifant van achteruit de bosjes. Deze liep vrij hard en zag er op dat moment, volgens ons, niet echt vriendelijk uit. We zijn daarom een stukje teruggereden en hebben gewacht tot we dachten dat de olifanten weg waren. We zijn hierna over de brug gereden die de weg verbindt naar de lodge. Nadat we dit hadden gedaan kwamen we weer tussen de olifanten. Een zeer vreemde en toch ook wat angstige gewaarwording. Gelukkig was de lodge zeer dichtbij en kwam de ranger met zijn auto naa ons toe en reed hierna voor ons naar de lodge. Inmiddels was het half 3 en de game drive vertrok om half 4. Snel ingechecked en de koffers naar onze luxe tent gebracht zodat we op tijd klaar stonden voor het vertrek in het park. Dit was een verademing. Opnieuw zagen we veel olifanten maar nu kwam dit veel mooier over dan als je zelf moet rijden. Verder zagen we neushoorns, buffels zebra’s, impala’s enz. enz. Geen leeuw of luipaard. Hopelijk zien we deze nog. Rond 7 uur waren we terug bij de lodge en hebben we daar gedineerd. Er stond vandaag een braai (barbeque) op het programma met ondermeer antilopenvlees en andere Afrikaanse gerechten. Heerlijk. Na een vermoeiende dag zijn we hierna naar onze tent gegaan om te gaan slapen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
2 Responses
  1. Tomas says:

    Heel gaaf! S’avonds ziet het er wel goed koud uit haha. Veel plezier nog!

  2. Hanneke says:

    Jeetje wat een spannende rit, maar Ton is een goede ranger en weet wat hij moet doen wanneer er obstakels op de weg zijn.
    Jullie hebben wel een druk programma maar zien dan ook veel moois. Doozle ziet niet zoveel op het moment dan alleen regen druppels, daarom gisteren een dagje Jochem ziet ze weer eens wat anders.. ze heeft zich goed vermaakt met de bal want Jochem heeft de ruimte om te spelen. Nou lieverd geniet van al het moois wat op jullie pad komt. Dikke kus van ons e n een pot van Doozle