Dag 13 – Grand Baie.

Vandaag konden we weer een keertje rustig op staan zodat we pas rond een uur of 8 naast ons bed stonden. Lekker opgefrist en daarna voor de eerste keer ontbeten in ons restort waar we 8 dagen zullen verblijven. Toch hebben we wel wat bezoeken op ons programma staan. Voor vandaag waren dat een nabijgelegen kerkje en de de botanische tuinen in Pamplemousses. Rond half elf zijn we op ons gemak naar het kerkje gereden in het nabijgelegen Cap Malheureux. Een afstand van nog geen 7 kilometer. Daar staat de rode kerk Notre Dame Auxiliatrice. Een mooie kleine eenvoudige katholieke kerk. Hierna zijn we doorgereden naar de botanische tuinen van Pamplemousses. Deze is vooral bekend vanwege de grote vijver met reuzenwaterlelies: de Victoria amazonica. Dit is de grootste waterleliesoort ter wereld. Maar niet alleen deze groeit daar, maar ook veel andere bomen over de gehele wereld zijn hier geplant. Na een uur of 2 hier te hebben rondgewandeld zijn we terug naar ons hotel gegaan om te lunchen en aan het strand te gaan liggen. Vervelend om te zeggen, maar we hebben toch vakantie. We zijn ook nog even Grand Baie ingelopen om wat winkeltjes te bekijken, maar dat stelde niet veel voor. Toen we daarvan terug waren zijn we onszelf klaar gaan maken voor het diner. Het was wel grappig om te zien dat er tijdens het diner foto’s werden gemaakt van een bruiloft. We hebben nog een lekkere koffie gedronken aan de bar waarna we naar de kamer zijn gegaan en nog wat tv hebben gekeken. De dagen vliegen zo voorbij.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
3 Responses
  1. Hanneke says:

    @Tomas een heel goed idee, blijven we op de hoogte 👍

  2. Tomas says:

    @ Hanneke, ik stel voor dat ze gewoon door blijven schrijven wanneer ze thuis zijn 🙂

  3. Hanneke says:

    Jullie blijven mooie dingen zien, ik ga de smitskus straks nog missen als jullie weer thuis zijn. Elke dag kijk ik uit naar jullie verhaal. Echt super leuk om te lezen 😀