Dag 14 – Grand Baie.

Weer een dagje in Grand Baie. Vandaag zijn we het eiland Mauritius gaan ontdekken. Daarom zijn we na het ontbijt rond een uur of 10 met onze huurauto vertrokken naar het tempelcomplex Gango Talao. Het staat ook wel bekend onder de naam Grand Bassin. Het Grand Bassin is een indrukwekkend kratermeer dat zich bevindt in het afgelegen berggebied Savanne. De Hindu naam vertaalt zich het beste als het Meer van Ganga. Daarmee wordt verwezen naar de heilige rivier de Ganges in India. In 1972 is er namelijk water van de Ganges vermengd met het water in het meer. Dit is gedaan om het meer een symbolisch verbintenis te geven met de heilige rivier. Toen is ook de naam officieel veranderd in Ganga Talao. Inmiddels wordt de Ganga Talao gezien als hét Hindu heiligdom in Mauritius. Langs de oevers van het meer bevinden zich tempels die zijn gewijd aan verschillende goden die door Hindu’s worden vereerd. We zijn een aantal tempels ingeweest en in één ervan kregen we zelfs een mooi rood streepje verf op ons voorhoofd en zouden we weer zijn gereinigd en nog veel geluk krijgen in de toekomst. Misschien we morgen wel de staatsloterij. Na het bezoeken van de tempels zijn we doorgereden naar een aantal watervallen en uitzichtpunen. Bij 1 van de uitzichtpunten waren er veel apen die hoopten op een banaan van de bezoekers. Het waren aparte apen met een snor en hanenkam. De laatste stop van onze excursiedag was 7 colorerd earth. De gekleurde aardes zijn een geologische formatie met zandduinen bestaande uit zand van zeven verschillende kleuren. Nadat we dit gezien hadden zijn we op ons gemak terug gereden naar ons hotel. Daar hebben we nog even aan de bar gezeten om ons hierna klaar te maken voor het diner. We hadden een tafel gereserveerd bij het a-la-carte restaurant. Het eten was daar heerlijk. Alleen viel er plots een kokosnoot uit de palmboom die bijna op Mieke haar hoofd viel Gelukkig miste hij haar net. Zie je wel, geluk. Na het lekkere diner zijn we met een tevreden gevoel teruggegaan naar onze kamer.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
3 Responses
  1. Wil says:

    wAT EEN FANTASTISCHE VAKANTIE EENTJE OM NOOIT TE VERGETEN. Echt geweldig toch. Ik heb er ook van genoten,alleen het zien al is heel apart. Geniet er nog van met volle teugen en we zien elkaar in het natte kille kikkerlandje Opa Wil

  2. karin en ton says:

    Een beetje oosters tintje dan op Mauritius? Met die tempels. Heb je van alles wat deze vakantie

  3. Hanneke says:

    Weer een fantastische dag lees ik, wat een indrukken. Je hebt het rode streepje toch wel laten staan war?