Dag 15 – Grand Baie.

Vandaag staat er een rustige dag op het programma. Eerst lekker uitgeslapen. Rond een uur 9 zijn we gaan ontbijten. Dat blijft een feest, zo heerlijk ziet het buffet er iedere keer uit. Daarna zijn we naar het strand gegaan waar we van de ochtendzon hebben genoten. Toch vond het deze nodig om af en toe achter de wolken te verdwijnen. Dan was het best wel fris door de harde wind die al een paar dagen Mauritius teistert. Rond een uur of half 2 zijn we gaan lunchen want om half 3 stond er een tocht met een boot met glazen bodem op het programma. De zon bleef steeds vaker weg en de wind was nog steeds niet gaan liggen zodat het water redelijk ruw was. Toen we op het rif arriveerde hebben we de nodige vissen door de bodem van de boot gezien, maar ook langs de boot. Op een gegeven moment hoorden we iemand roepen. Wat bleek er waren 2 snorkelaars uit Mauritie ruim 1 kilomter uit de kust, redelijk in paniek, maar degene die de boot bestuurde vond het allemaal wel meevallen. Op aandringen van iedereen in de boot is hij hier nog toegevaren en konden de 2 bij ons in de boot klimmen. Toch is het achteraf bij ons nog steeds niet duidelijk of zij nu daadwerkelijk in gevaar waren of dat ze een gratis tochtje naar de kant wilden. Volgens mij konden ze namelijk waar zij oppikten gewoon op de bodem staan. Laten we het er maar ophouden dat we iemand zijn leven hebben gered. Maakt het verhaal smeuiger. Na de boottocht hebben we nog even aan het zwembad gelegen, waar de zon maar mondjesmaat zich liet zien. Op het einde van de dag bleken we toch nog wat zijn te verbrand. Goed insmeren dus voordat we gingen dineren. Vanavond was het buffet time, wat ook geen straf is. We hebben nog even beneden wat rondgelopen om daarna naar de kamer te gaan om het voetballen van het Nederlands elftal via de radio NPO 1 te volgen. Dit was plaatselijke tijd om 1 uur afgelopen waarna we zijn gaan slapen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
One Response
 1. Lukas says:

  Hey luitjes, vol op genieten, zo lekker en leuk om jullie ervaringen te lezen.
  Bedankt voor de kaart en wat een ontspannen leeuw staat er op, woh wat een mooie foto.
  Geniet van de laatste dagen.
  Groetjes,
  Lukas