Dag 16 – Lincoln Road en de Voetbalwedstrijd!

Goedendag ! De dag gister begon met de gebruikelijke rituelen zoals het skypen met opa. Hij vertelde dat het een leuke verjaardag was geworden en taart zou bewaren voor ons als we terugkomen. Na het ontbijt met Dunkin donuts besloten we om nog even naar het zwembad te gaan om vervolgens om 12 uur richting Lincoln road shopping center in Miami Beach te rijden.

Daar werd weer het nodige geshopt zodat de tijd voorbij vloog. Rond de klok van 5 uur besloten we om nog even snel naar het hotel te gaan en de spullen op de kamer neer te leggen om vervolgens richting het Sun Life stadion te gaan van de Miami Dolphins voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen Boca Juniors en Honduras.

Nadat Ton en Mieke ons hadden afgezet besloten we om eerst een rondje langs het stadion te maken. Ook hier kon je weer aan allerlei dingen meedoen en prijzen winnen. Om kwart voor 7 besloten we om het stadion binnen te gaan. Het zat nog niet heel vol en dus gingen we maar op een van de betere plaatsen te zitten.
We wachten en wachten en wachten maar de wedstrijd begon maar niet.. Nog maar eens kijken op het kaartje ja er staat echt 7 uur wat raar.. Na de volksliederen van Argentinië, Honduras en Amerika (vaag) begon de wedstrijd eindelijk rond kwart voor 8.

Het spel golfde op en neer en de emotie bij beide teams was hartstochtelijk. Hoe anders was dit gister met de smeekbede om sfeer. Hier maakten beide teams zelf de sfeer. Dat viel ons ook op en we besloten om de 2de helft naar een wat fanatiekere groep van Boca Juniors te gaan.

Dit was geen onverstandige keuze. Het voetbal was een stuk minder dan de 1ste helft maar de sfeer en passie bleef continue. Dit trok mij persoonlijk zo aan dat ik er net als bij Willem II helemaal in op ging en eigenlijk wel eens kennis wou maken met deze jongens. Na uitgelegd te hebben waar ik vandaan kwam en voor wie ik was wou ik proberen om mijn Willem II shirtje te ruilen met een van hun. Dit lukte en het wederzijds respect groeide en groeide.

De uitslag deed er allang niet meer toe het werd 2-0 voor Honduras maar voor mij persoonlijk wel een overwinning want ik had een nieuw shirtje wat ik aan mijn collectie kan toevoegen ! Vandaag was de laatste dag in Miami en dat betekent dat we morgen naar Daytone Beach gaan. Tot morgen !

Category: De Reis
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
One Response
 1. Patrick J. Monde says:

  Hoi daaro!

  Erg leuk om te lezen dat jullie een top tijd hebben.
  Hier gaat het de komende dagen ook erg warm worden.
  Geniet nog maar lekker van de vakantie.

  Groetjes van Patrick uit Schagen.