Dag 15 – Victoria

Een dagje Victoria. Na het ontbijt hebben we de stad verkend. Gelukkig had Mieke een hotel midden in het centrum geboekt, zodat we niet veel hoefde te lopen. Eerst zijn we naar Chinatown gegaan. Dit was maar 1 straat en viel eigenlijk een beetje tegen. Daarna zijn we via het visitorscentre naar het B.C. museum gegaan waar we 3 uur hebben doorgebracht. Naast een tijdelijke expositie over een race uit begin 1900 naar de zuidpool, kon je hier veel indrukken op doen over de vroeger bewoners van Brits Columbia, waaronder de Indianen. Ook over de dieren die hier hebben geleefd en nog leven. Soms kreeg je het idee dat je er gewoon tussendoor liep. Na het bezoek aan het museum zijn we eerst langs het Parlementhouse gelopen om vandaar naar Fisherman’s Warff te gaan. Onderweg nog een lekkere hotdog op ,bij een echte Canadees, waar we met hem, en anderen, een tijdje hebben gepraat over het wel en wee in Canada. Bij Fisherman’s Warff zouden veel zeehonden te zien zijn, die voor een visje zich wel wilden laten zien. Dit klopte niet helemaal. Er zwommen 2 zeehonden rond, maar deze bleken wel fotogeniek te zijn. Later die dag zijn we nog door het centrum van Victoria gelopen, waar we ook hebben gegeten. Daar bleek weer hoe klein de wereld is, toen een stelletje uit de Reeshof naast ons kwam zitten. Moe maar voldaan kwamen we weer bij ons prachtige hotel aan.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
One Response
  1. thijs says:

    Hele mooie foto’s, geniet ervan in het mooie Canada!

    Groet,

    Thijs