Dag 17 – Beren en ander wildlife

We zouden vanochtend om 10 uur met Archipelago Cruises een tocht over het water gaan maken, maar de mist gooide op dat tijdstip roet in eten. De tocht werd met 2 uur uitgesteld. Om de tijd door te komen zijn we eerst naar een vuurtoren gereden. Ook daar was vanwege de mist niet veel te zien. Van de eigenaar van ons bed and breakfast hadden we voor ons vertrek nog een punt bij een riviertje doorgekregen, waar we ‘s avonds zeker beren zouden zien. Omdat niet precies duidelijk voor ons was, waar dit was, en we nog tijd overhadden, zijn we dit punt gaan zoeken. Het laatste gedeelte van deze weg was nogal Bumpy, zoals de Canadezen dit noemen. Dit bleek ook wel, we werden goed door elkaar geschud. Toen we bij het riviertje aankwamen, bleek er nog een beer bij de rivier te zijn. Snel het fototoestel en videocamera, gepakt, om het moment vast te liggen. Hierna zijn we terug gereden naar het vertrekpunt met de boot. Hoewel de mist nog niet volledig was opgetrokken, was het uitzicht over het water voldoende, zodat we alsnog vertrokken. Onderweg zagen we een aantal Bald Eagles, veel zeeleeuwen en zeeotters, en langs het water moeder en babybeer. De organisatie gaf aan dat we zeker nog walvissen zouden zien, want dit was iedere dag dit jaar nog voorgekomen. Helaas, voor ons, was dit de eerste dag dat ze niet werden gevonden. Dit viel weer in het niet bij het geluk om 5 op zeehonden, jagende orka’s (mannetje, vrouwtje en 3 baby’s) te mogen aanschouwen. Dit was zeer uniek daar de orka’s maar 4 a 5 maal per seizoen in die buurt worden gesignaleerd. We kregen verder een heerlijke lunch aan boord van het luxe schip. De trip was zeer goed verzorgd. Om 5 uur kwamen we terug in de haven. We zijn hierna teruggereden naar de plek waar we in de ochtend de beer hadden gezien. Wat bleek, ook nu liep er een beer door het riviertje om zalmen te vangen. Helaas lukte hem dit niet, waarna hij de bossen in liep. Als laatste deze dag zijn we gereden naar de Combo beach trail, een onderdeel van het Pacific Rim National Park. Doel was om het strand te bezoeken. Omdat het laat werd, stikte het van de zandvlooien, zodat we daar niet lang meer zijn gebleven. Bij Hank’s grill, nog wat gegeten. Zo ging er weer een dag voorbij.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
3 Responses
 1. fam. jacobs says:

  Hoi Ton en Mieke,
  We zijn weer “bijgelezen”, wat zien jullie veel. Geniet er nog een paar dagen van en een goede terugreis. Tot gauw.

  Gr. De Jacobsen

 2. Hanneke says:

  Eindelijk hebben jullie dan een orca gezien “geweldig”. Dat moet een mooi moment geweest zijn.
  Ik ben benieuwd naar jullie foto’s wat zullen ze mooi zijn. Geniet nog lekker en rust goed uit voor de vlucht terug. XXX

 3. Carin Verschueren says:

  Hoi Ton en Mieke. Wat een verhalen. Wat jullie allemaal meemaken en zien. Geweldig gewoon. Iedere keer weer erg leuk om jullie verhalen te lezen. Nog een aantal dagen te gaan. We wensen jullie nog heel veel plezier. groetjes Giedo en Carin