Dag 18 – van de westkant naar de oostkant op Vancouver Island.

Een reisdag van Ucluelet naar Campbell River. Dit betekent van de westkant van Vancouver Island weer terug naar de oostkant. Opnieuw over de weg met de vele u-turnbochten bochten. Na ongeveer 100 kilometer zijn we gestopt bij het MacMillan Provincial Park. In dit park staan zeer vele hoge oude bomen. Een oerbos. De hoogste boom is ongeveer 76 meter hoog en een van de oudste die in Canada staat. In 1997 is dit park drastisch veranderd door een grote storm op Nieuwjaarsdag. Door deze storm zijn vele hoge bomen omgewaaid. Deze ligger er nog steeds. Daarna zijn we doorgereden naar Little Qualicum Falls Park waar we weer een aantal spectaculaire watervallen hebben bezocht. De bedoeling was ook om een rivier te bezoeken waar de zalmen tegen de stroom omhoog zouden springen, maar deze bleken we te zijn voorbij gereden. Om terug te rijden betekende dit een extra reis van 70 km, waarin we geen zin hadden en daarom maar van een bezoek hebben afgezien. Rond 16.00 uur kwamen we aan in Campell river bij ons bed and breakfast Money Pennies. We werden zeer hartelijk onthaald door de vrouwelijke eigenaar. Na ons te hebben geinstalleerd, zijn we naar het centrum gegaan, waar we over de pier hebben gelopen. Volgens tripadvisor, staat daar een zeer goede ijscozaak. Mieke had nog geen ijsje op deze vakantie, maar kon de verleiding nu niet weerstaan. Daarna zijn we gaan eten. Omdat Campbell River bekend staat als the Salmon Capital of the World, mocht zalm bij het diner niet ontbreken. Morgen staat er een boottocht met Eagle Eye adventures op het programma, met als doel orka’s te spotten. We houden jullie op de hoogte.


no images were found

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.
3 Responses
 1. Ton en Hannie says:

  Mooie verhalen en foto,s smitskus, bijna net of we erbij zijn, haha, ik zou zeggen ga zo door en hou ons allemaal op de hoogte, helemaal top!!

 2. karin says:

  Hé Mieke…dat shirt heb ik ook!! Ralph Lauren!
  Mooie foto’s, mooie reis hoor. Ben benieuwd naar jullie verhalen strakjes…

 3. Hanneke says:

  Ton als eerste complimenten hoor hoe jij elke dag weer een berichtje schrijft voor ons. Je moet er toch elke dag even voor gaan zitten zodat wij op de hoogte blijven over jullie mooie vakantie. Top gedaan hoor! Ik zie wel dat jullie heel erg genieten, nog even en dan wil ik alles horen over jullie geweldige vakantie. Nog heel veel plezier!!!!